Не можна підписувати формулу Путіна, яка зруйнує державу – заява 

З приводу подій, що розгорнулися сьогодні, фракція політичної партії «Європейська Солідарність» в українському парламенті і наша партія хотіли б заявити, що ніякої формули Штайнмаєра як складової частини Мінських угод не існує. Ви там про неї не знайдете жодної згадки.

Сьогодні формулою Штайнмаєра називається формула Путіна, який кардинально змінює послідовність дій, які були передбачені Мінськими угодами; відкидає «дорожню карту» Мінських угод, яка була запропонована спільною позицією України, Німеччини і Франції у Нормандському форматі.

Не можна, відкинувши безпековий компонент, який забезпечує повне виведення іноземних окупаційних військ з української території, роззброєння незаконних військових формувань, забезпечення участі українських політичних сил і українських кандидатів у виборчому процесі, повернення тимчасово переміщених осіб і їх активну участь у виборчому процесі – без яких ніякі вибори не можуть бути визнані легітимними і такими, що відповідають вільному волевиявленню українських громадян.

В цих умовах ми точно наголошуємо, що підписання зазначеної формули російського походження, формули Путіна, де-факто означає послаблення або навіть і зняття санкцій проти Російської Федерації, легітимізацію російської окупації окупованого Донбасу, легітимізації незаконного референдуму в Криму і незаконної анексії Криму.

Ми твердо наголошуємо – ми ніколи не підемо на це. Ми солідаризуємося з тими акціями і закликами, які сьогодні лунають серед ветеранів.

І ми не дамо зруйнувати Українську державу! Слава Україні!