«Це провокація і прояв слабкості опонентів» – виборчий штаб Степана Барни про застосування «чорних» технологій проти кандидата

Сьогодні, 18 липня, у Тернополі проти Степана Барни, який є кандидатом у народні депутати по 163-му виборчому округу (м. Тернопіль), була поширена так звана «газета» з використанням технології чорного піару. Виборчий штаб кандидата від партії «Європейська солідарність» розцінює цей факт виключно як провокацію та прояв слабкості опонентів.

«Дуже прикро, що кандидати, які балотуються до нового парламенту так і не змогли відреагувати на запит суспільства про оновлення. Адже українці, тернополяни очікують не стільки «нових обличь», скільки змін в мисленні, ідеології, методах роботи. На жаль, це зрозуміли не всі», – зазначає Степан Барна. – «Я у громадському та політичному русі понад 20 років. І я завжди був максимально публічним як для представників ЗМІ, так і для людей. Кожен міг до мене звернутися на пряму, незалежно від того, яку посаду я займав. З тими, хто мав питання чи претензії до моєї роботи та мав сміливість чесно й відверто про це заявити, ми завжди знаходили можливість для зустрічей, обговорень та дискусій. Однак, залишаються ті, хто тишком-нишком намагається схопитися за останню соломинку у переддень виборів. Шкода, що ці кандидати чи їхні штаби продовжують ставитися до виборців, як до «овець», які не здатні мислити критично. Бо я знаю, що тернополяни можуть відрізнити правду від брехні, спроможні зрозуміти, де ними намагаються зманіпулювати».

Як наголошує Степан Барна, цинізм замовників «газети» в тому, що вони навіть не спромоглися випустити її під власним грифом, натомість використали бренд «Автомайдану». «При усіх розбіжностях, які були у нас з лідерами Тернопільського Автомайдану – я ціную те, що вони не діяли за спиною у мене. Хтось намагався «зіштовхнути нас лобами» – не вийшло».

За фактом друку та розповсюдження згаданої газети виборчий штаб кандидата звернувся до ГУ Національної поліції у Тернопільській області. Також просять звернути увагу на даний факт громадянської мережі «ОПОРА» та спостерігачів ОБСЄ, які залучені до виборчого процесу.

«Нинішні вибори, справді, переломні для України. І мені прикро, що деякі кандидати так і не зуміли відійти від старих методів. Не зуміли всі свої сили, енергію, знання та досвід спрямувати на те, щоб запропонувати своєму виборцю нову ідеологію, щоб власним прикладом засвідчити нову якість української політики. Я дякую тим своїм опонентам, які вели чесні змагання, з якими ми брали участь у публічних дебатах – кожен із нас пропонував тернополянам краще з того, що уміє та знає. І в такий спосіб ми виявили повагу до нашого виборця. Ті ж хто, вдався до низьких маніпуляцій свідомістю тернополян, до використання технологій «чорного піару» – нехай пам’ятають про закони України та «закон бумерангу». А також про те, що тернополяни вміють думати, аналізувати та дадуть свою відповідь 21 липня», – зазначає Степан Барна.

Фото із соцмережі