У Тернополі провели флешмоб «Одягни Європу у вишиванку»

На Тернопільщині відзначили Дні Європи. В обласному центрі організували свято, поєднавши його з Всесвітнім днем вишиванки. Акцію «Одягни Європу у вишиванку» провели в облдержадміністрації. Під час заходу підняли прапори України та ЄС.

«Вишиванка – це національний костюм українського народу. Дуже важливо, щоб ми демонстрували свою культурну спадщину і національну ідентичність. На вишиванках бачимо унікальну річ – як наші національні цінності, традиції, відображені на полотні, реалізовані різноманіттям орнаментів і барв. Дійсно, як говорять, за вишитими виробами, які не схожі один на одного, можна вивчити географію України, традиції і особливості того чи іншого регіону. Тому важливо, що ми демонструємо вишиванку на всю Україну, на весь світ, що бережемо свою культуру, історію. Українська вишиванка є оберегом, вона єднає націю і ми обов’язково з нею переможемо», – зазначає голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук («Блок Петра Порошенка «Солідарність»).

Як наголошує Віктор Овчарук, українські національні цінності гармонійно поєднуються із європейськими. І, відзначення Днів Європи набуває ще більшого символізму, коли Україна, захищаючи свою територіальну цілісність, стоїть на сторожі європейських цінностей і принципів всього демократичного світу.   – “Дуже багато подій із сучасної історії України, які відбулися  за останніх 5 років, пов’язані власне із налагодженням тісного партнерства із Європою, із відстоюванням європейського майбутнього нашої країни. Саме за європейські цінності вийшла на Майдан молодь, за європейські цінності віддала життя Небесна Сотня. Українські військовослужбовці, які обороняють східні кордони України, захищають європейське майбутнє нашої держави та всього демократичного світу. Ми вже назавжди відійшли від російської, радянської імперії і сьогодні хочемо будувати європейську державу. Ми – велика, європейська нація. І про це свідчать кроки, здійснені щодо інтеграції України до Європейського Союзу та Євроатлантичного Альянсу – це підписання Угоди про асоціацію між Україною і ЄС, внесення з ініціативи Президента Петра Порошенка до Конституції змін, які закріплюють стратегічний курс України на вступ до ЄС та НАТО. Після впровадження безвізового режиму мільйони українців мають можливість подорожувати по Європі, обмінюватися культурним, економічним досвідом. Це все дуже важливо для України”, – наголошує Віктор Овчарук.