У Тернополі відбулися заходи з нагоди Дня пам’яті та примирення

8 травня, у День пам’яті та примирення, у парку Слави відбувся мітинг-реквієм. Біля скульптурної композиції «Материнський поклик» представники духовенства відправили панахиду. До заходу з вшанування подвигів ветеранів та пам’яті жертв Другої світової війни долучилися представники громадськоcті, місцевої влади.

– Україна у роки Другої світової війни зазнала чи не найбільших людських втрат. Тисячі населених пунктів були спалені вщент. Сьогодні питання миру є надзвичайно актуальним для нас. Адже упродовж останніх п’яти років, зазнаючи нової агресії від Росії, загинули тисячі мирних мешканців і військових, наша країна втратила 20 відсотків промисловості, і ми несемо ці втрати щодня. Сьогодні гарантувати мир та безпеку може світова спільнота і саме цей шлях обрала наша держава – курс на вступ до ЄС та НАТО. Ми можемо гарантувати собі мир і безпеку завдяки тому, що з ініціативи Президента Петра Порошенка цей курс був прописаний в Конституції України і розуміємо, що жоден реванш не є можливим. Ми повинні об’єднатись навколо українських цінностей, навколо відродженої армії, української мови, Православної Церкви України, задля того, щоб зберегти нашу державу», – наголосив під час виступу секретар Тернопільської міської ради, голова міської організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Віктор Шумада.

Учасники заходу поклали квіти до скульптурної композиції “Материнський поклик”.

«Сьогодні вшановуємо пам’ять жертв Другої світової війни і героїчні подвиги тисячі українців, які показали неймовірну відвагу. У цей день ми аналізуємо внесок нашого народу у перебіг і завершення величезної події світового масштабу. Аналізуємо історію, бо важливо робити правильні висновки. У День пам’яті і примирення ми згадуємо про Героїв Другої світової війни і про Героїв новітньої історії України. Усі разом віддаємо шану пам’яті військовослужбовців, які віддали життя, захищаючи територіальну цілісність нашої держави і молимося за наших воїнів, які зараз на сторожі миру на сході України. Мирного нам усім неба і перемоги», – зазначає керівник секретаріату Тернопільської територіальної організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Володимир Дзудзило.

P2000365P2000483

P2000413

P2000364

P2000341111