За сприяння народного депутата Тараса Юрика у школі села Глинна встановили сучасні металопластикові вікна

У загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів, що у селі Глинна, встановили металопластикові вікна і двері. На проведення енергоощадних заходів в освітньому закладі було виділено понад 951 тисячу грн. державної субвенції за поданням народного депутата України Тараса Юрика. Цього тижня народний обранець оглянув виконані роботи і подарував учням спортивний інвентар.

«Поміняли всі вікна і дверні блоки. Ці роботи були вкрай необхідні. Через старі вікна втрачали практично 40 відсотків тепла. Дуже важко було досягнути оптимального температурного режиму. Діти в куртках і рукавицях. Тепер це питання вирішено. Дякувати Тарасу Зіновійовичу ситуація змінилася кардинально. На даний час у нас ідеальний температурний режим. Батьки, діти, вчителі задоволені», – каже директор Глинської ЗОШ І-ІІІ ступенів Петро Дранчук.

6 лютого народний депутат Тарас  Юрик завітав до школи. Передав навчальному закладу тенісний стіл, футбольні м’ячі та інший спортивний інвентар.

«Минулого року, коли Тарас Зіновійович оглядав школу, він поспілкувався з учнями. Діти були на занятті з фізкультури. Народний депутат зіграв з ними у настільний теніс. Один хлопчина непогано грав і виграв у депутата. Тоді народний обранець пообіцяв подарувати нашій школі тенісний стіл», – розповідає Петро Дранчук.

Народний депутат дотримався слова. Новий тенісний стіл разом з друзями вже випробував учень 11-го класу Віталій Цебрій, який виграв спортивний поєдинок із народним депутатом.

«Зараз у нашій школі найкращий в селі тенісний стіл. До цього часу не було хороших умов, щоб займатися цим спортом. Що стосується перемоги… Пригадую, ми були на фізкультурі. Я грав з однокласниками в настільний теніс. Зайшов народний депутат Тарас Юрик і запитав, хто найкраще грає в теніс. Я зголосився. Ми зіграли з ним партію. Я виграв. Займаюся тенісом 2 роки. Мені це дуже подобається», – розповідає учень Глинської ЗОШ І-ІІІ ступенів Віталій Цебрій.

Окрім спортивного інвентаря, народний депутат з метою популяризації творчості заслуженого художника України, який є нашим земляком, Олега Шупляка передав школі календарі.

«Освіта, культура, спорт – це пріоритетні сфери нашої роботи в контексті розбудови інфраструктури. В області по цих напрямках втілюються масштабні проекти, зокрема енергоощадні заходи в освітніх закладах, реконструкція шкіл, дитячих садочків, будинків культури, поліпшення їхньої матеріально-технічної бази. Паралельно активно відновлюємо спортивну інфраструктуру. У 2017 році відкрили футбольні майданчики зі штучним покриттям у Козові, Шумську, Бережанах, Підгайцях. Цього року в області плануємо відкрити понад 25 майданчиків. Наше завдання забезпечити усі необхідні умови для навчання та розвитку підростаючих поколінь. Це найбільша інвестиція в майбутнє нашої країни”, – зазначає  народний депутат України, голова Тернопільської територіальної організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Тарас Юрик.

Зазначимо, у 2017 році понад 25 мільйонів гривень було виділено за поданням народного депутата України Тараса Юрика із Фонду соціально-економічного розвитку на райони його виборчого округу. За ці кошти реалізовано проекти щодо розбудови інфраструктури у всіх п’яти районах округу № 165 – це Тернопільський, Козівський, Зборівський, Бережанський, Підгаєцький. На Козівський район було спрямовано 4 мільйони 364 тисячі гривень. 27710541_1527656693949938_120514970_o (1) 27711422_1527656887283252_5472626_o (1)