Збулось! Відкрився оновлений перинатальний центр

Відбулась подія, яку тернополяни і мешканці області чекали близько 4 років – відкриття перинатального центру «Мати і дитина».

На урочисту презентацію оновленого клінічного закладу завітали Віце-прем’є-міністр, а нині Міністр регіонального розвитку Геннадій Зубко та Міністр охорони здоров’я Олександр Квіташвілі.

«Місцева влада спільно з народними депутатами і Урядом знайшла можливості і завершила реконструкцію перинатального центру, – зазначив Геннадій Зубко. – Сьогодні дуже важливо,   що місцева влада бере відповідальність. Так, це непросто. Нелегко реалізовувати проекти. Але головне – результат. Його має відчути кожна українська родина на собі. Це – безпека матері, дитини. Крім того, заклад надаватиме консультації в районах і об`єднаних територіальних громадах. Реформа має дійти до кожного!».

DSC_0846

Відтак Геннадій Зубко подякував Степану Барні за ефективне використання коштів.
«Кілька років тому тут впроваджували експеримент, який фактично знищив заклад, – зазначає голова обласної державної адміністрації Степан Барна. – Але завдяки нашим спільним зусиллям, позиції депутатів Верховної Ради України від Тернопільщини нам вдалося зробити ремонт і відкрити центр. Зараз у відремонтованому приміщенні закладу ми забезпечили  функціонування 158 ліжкомісць. Тут є індивідуальні палати, де матері зможуть комфортно почуватися і отримувати допомогу кваліфікованих фахівців».

DSC_0844

Породіллям та немовлятам для перебування в закладі створили комфортабельні умови. Закупили 40 багатофункціональних ліжок, 38 ліжечок для новонароджених, 8 з яких з підігрівом. Відремонтували три поверхи І корпусу центру, а також підвальне приміщення. Палати розраховані на 1-2 породіллі, в кожній палаті є санвузол і постійна подача гарячої води. Відремонтовали сходові клітки, коридори, хол, три ліфти, приймальне відділення, 32 палати, операційний блок, 27 кабінетів, 36 санвузлів, харчоблок.
Окрім цього, провели електромонтажні роботи, встановили сучасне вентиляційне обладнання, металопластикові та протипожежні двері, сантехніка, бойлери, система оповіщення.

6
Новенькі кімнати для немовляток і матусь чекають перших відвідувачів

 

Нагадаємо, що майбутні матусі можуть звертатись за кваліфікованою допомогою в обласний клінічний перинатальний центр «Мати і дитина» за адресою: місто Тернопіль, вулиця Замкова, 10.