Олег Барна: Голосування за відставку уряду розкрило змову Яценюка і олігархів проти Президента

Голосування за відставку уряду та Прем’єра розкрило позакулісні, кулуарні ігри, які творяться в парламенті, та домовленості між Яценюком, регіоналами «Опоблоку», «Відродженням», «Укропом» і деякими позафракційними народними депутатами. Про це заявив народний депутат Олег Барна з парламентської трибуни у Верховній Раді.

«Тепер ми побачили, що «Опоблок», регіонали, фракція «Відродження», «Укроп» і деякі позафракційні депутати не голосували за відставку Яценюка і стало зрозуміло, що Яценюк, насправді, співпрацює із олігархами – Ахметовим та іншими, про що ми раніше просто здогадувалися, але тепер вже знали напевне. Прем’єр Яценюк виявився більше проросійським, ніж антипутінським. Тепер разом із урядом повинен йти у відставку скоріше всього і весь склад Верховної Ради. Гадаю, що подальша робота уряду у Верховній Раді є й буде надалі неконструктивною. Більше того, співпраця парламенту Президента із чинним Прем’єром була до цього досить-таки напружена. Але після того, коли Яценюк втратив елементарну гідність, совість, розсудливість і почав займатися відвертим шантажем парламенту, Президента, депутатів, ставлячи під ризик і небезпеку нашу державність, то подальша співпраця із чинним Прем’єром буде безперспективною», – сказав народний депутат Олег Барна.

 

Він зазначив, що корупційні схеми, які були за Януковича, збереглися і при чинному уряді, тільки вони змінили свої обличчя. «Тому не дивно, що Яценюк був підтриманий такими ж злодіями, як він сам, а саме «Опоблоком» – нащадками від режиму Януковича. І коли хто має право критикувати уряд Яценюка, то, повірте, це не «Опоблок», тому що регіонали і Яценюк це одне й теж, тільки з різними масками. Оцінювати уряд Яценюка має право лише народ і люди, які зробили Майдан, та захищають країну на Сході. «Опоблок» повинен був поважати народ, а не ганити, про народ потрібно було турбуватися, а не грабувати, до народу потрібно було прислухатися, а не посилати. В кінці кінців, народ треба було любити і захищати, а не вбивати на Майдані. Цей уряд далеко від вас не втік», – заявив Олег Барна з парламентської трибуни.

«Тому запам’ятайте, що Яценюк є нащадок режиму Януковича. І я кажу вам: дуже ви між собою не тіштеся, ті, хто вчора не голосував за відставку Яценюка, тому що він все одно не буде прем’єром. Народ цього не дозволить. Бо де-юре Яценюк ще є Прем’єр-міністр, але де-факто він вже ним не є. І народ його ніяк при цьому вже сприймати не буде. Відучора Яценюк став«солом’яним прем’єром», тобто посада ще нібито є, але поваги, честі, гідності вже немає. При цьому запам’ятайте, що жадібність, наглість зробили Яценюку вовчу послугу, тому що його дорога разом з його поплічником Аваковим у відставку має йти через в’язницю», – зазначив депутат.

«Який сенс взагалі боротися з корупцією, якщо міністр МВС і Яценюк очолюють цю корупцію?!Тому невідставка уряду говорить не про те, що депутати підтримали уряд, а це стверджує на вплив олігархічних кланів, які борються проти народу, проти України, проти Президента. Очевидно, що ніякого конструктивізму в діяльності з цим урядом і парламентом бути не може. А тим політиканам, які критикували весь рік уряд, а відмовилися голосувати за його відставку, я просто би хотів сказати, що ви поводитеся як ті політичні повії, які когось вчать цноти, а самі і далі продовжують продавати своє тіло, совість і гідність. Гадаю, що кінець цьому дерибану настане. І це зробить наш народ, але жорстко і швидко. Уряд і Прем’єр з нульовою довірою народу, не має ні політичного, ні морального права очолювати виконавчу владу. Якщо Яценюк негайно не піде у відставку, то він є ще гіршим непотребом, аніж про нього думали до цього, таким собі українським різновидом «пуйла». Народ, який пройшов Майдан, АТО терпіти свавілля і беззаконня не буде», – наголосив народний депутат Олег Барна у своєму виступі.