Олег Барна : «В школах має бути обов’язкове харчування всіх учнів!»

На комітеті ВР з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму під головуванням Артура Палатного нещодавно розглядали законопроект народного депутата України Олега Барни  про обов’язкове харчування всіх учнів у всіх класах загальноосвітніх шкіл. Законопроект підтримали.

«На жаль, представник Народного фронту був проти (бо вони не мають де знайти гроші на спортшколи) та Міністерства освіти була проти (бо не має додаткових 3.7млрд. грн., але й це не гарантує покращення якості харчування). Моя відповідь була жорстка», – пояснює нардеп.

Чому цей законопроект є важливим:
1. Перебування в школі на 7-8 уроках без харчування призводить до того, що поверх 34% (статистики Мінохоронздоров’я) дітей закінчують школу із хронічними хворобами органів травлення, на майбутнє лікування яких із державого, та особливо сімейного бюджету, піде в десятки раз більше коштів.
2. Для цих хворих вже спортшколи не потрібно, бо для спорту потрібно спочатку ВИПЛЕКАТИ ЗДОРОВИХ ДІТЕЙ.
3. Навіть маючи гроші, діти купують чіпси та інші, далеко не корисні для їх здоров’я, продукти.
4.Ми можемо економити на багатьох пільгах, проїздах, опаленні, але не на здоров’ї дітей.
5. Це не просто видатки, це інвестиція в наше підростаюче покоління, в наше майбутнє, більше того, це порятунок української нації.
6. Гроші з лихвою знайдуться лишень прикрити уряду корупційні схеми “Укрспирту”, що діють від Януковича до даного часу.

«Представнику Міносвіти я сказав, що із такими поглядами, їй не місце в освіті. До речі, вона працювала у київській школі. Якби попрацювала в сільській, де додаткових, більших в рази за офіційну зарплату, доходів не має, то мабуть більше б думала про дітей, а не про свої статки.
Здоров’я дітей, майбутнього нації було пріорітетом будь-якого уряду ,навіть фашистської Німечини, в найважчі для країни часии, чи то кризи, чи війни…
Але якщо уряд Яценюка цього не розуміє, то він не тільки системно знищує економіку країни, але й ситемно знищує українську націю. Тому місце цього уряду на смітнику історії, а не в Кабміні. Подивимося як будуть депутати голосувати.Захистимо наших дітей, нашу націю. Слава Україні!», – підкреслює Олег Барна.