Володимир Дзудзило: «Депутати відповідатимуть за довіру перед громадою»

Перед Новорічними святами Верховна Рада ухвалила законопроект, який дозволятиме партіям відкликати місцевих депутатів, в разі порушення обранцями статуту партії.

«Депутати повинні нести відповідальність перед виборцями за відповідність своїх дій задекларованим політичним поглядам, за які вони отримали мандати» – переконаний депутат Тернопільської районної ради від Партії «Солідарність» – Блок Петра Порошенка» Володмир Дзудзило.

«Опоненти цієї пропозиції помиляються – імперативний мандат для депутатів місцевих рад не означатиме закріпачення депутатів керівниками партій, але відновить залежність депутатів від виборців, поклавши край «тушкам», – підкреслює депутат.

Ухвалення такого закону остаточно б поклало край продажу місць у радах. Депутат, який заплатив би партії за політичну підтримку, змушений був би рахуватися з поглядами цієї партії на роботі в раді.

Нагадаємо, після сигнального голосування за закон голосів не знайшли, але спікер Володимир Гройсман заявив, що консультації триватимуть.