Олег Барна: “Треба побороти корупцію в наших головах”

Народний депутат України від Партії “Солідарність – Блок Петра Порошенка” Олег Барна про нового антикорупційного прокурора.

“Призначено антикорупційного прокурора – державну особу, котра зобов’язана побороти високопосадову корупцію системи влади. Я вітаю Назара Холодницького із призначенням на цю посаду, та поряд з тим і співчуваю, бо дана посада буде для нього, при умові належної боротьби із посадовою корупціє, великим випробуванням, хресною дорогою. На жаль, мої сподівання на призначення антикорупційним прокурором Віталія Каська – перевіреного у справах, принципового та досвідченого заступника генпрокурора, так само і мої сподівання на Грищука – прокурора зі Львова, котрий залишив тепле крісло і пішов добровольцем захищати країну, не справдилися. Дуже швидкий кар’єрний ріст навряд чи може бути показником професійності, бо всі ми знаємо як часто посади здобуваються “сраколизанням”. Генпрокурор Криму Няша (Поклонська) – цьому приклад. Антикорупційний прокурор – це менеджер, професійний, порядний, патріот і головне – принципова людина. Саме принциповість прокурора буде його вирішальною моральною і професійною якістю у боротьбі із корупцією. А в Грищука, який добровольцем захищав країну почуття справедливості та законності особливо загострене, і тому є непримиренне до корупції. І на мою думку, високі державні посади першочергово повинні обіймати ті, хто своїм тілом і кров’ю захищав державу, народ і землю. Це вибір, на жаль, не мій а комісії та Генпрокурора. Сподіваюся на принциповість, рішучість і безкомпромісність Холодницького. Нехай Бог йому допомагає. А як не справлятиметься, то ніхто чекати, терпіти вже не буде.

СУТЬ В ТОМУ, ЩОБИ КОЖЕН З НАС, ОСОБИСТО, ПОБОРОВ СВОЮ КОРУПЦІЮ – У СВОЇЙ ГОЛОВІ, ВИПЛЕКАВ, ВИХОВАВ В СОБІ НЕТЕРПИМІСТЬ ДО КОРУПЦІЇ, НЕ ТІЛЬКИ НЕ БРАВ, АЛЕ Й НЕ ДАВАВ ХАБАРІ, І ГОЛОВНЕ, НЕ МОВЧАВ І НЕ ЗАЛИШАВСЯ БАЙДУЖИМ ДО НАЙМЕНШИХ ПРОЯВІВ ЧИНОВНИЦЬКОЇ КОРУПЦІЇ. Тоді корупція дуже швидко зникне з нашого життя, а ми несподівано і дуже швидко станемо на порядок багатшими і нам не буде соромно перед світлою пам’яттю загиблих Героїв Небесної Сотні і Героїв–захисників. СЛАВА УКРАЇНІ!”