Надання статусу Бережанам та Кременцю міст обласного значення – вимога часу

14 травня Верховна рада України надала містам Бережани та Кременець статус міст обласного значення. Цьому передував тривалий процес підготовки відповідних документів та належного обґрунтування необхідності таких змін в статусі районних центрів

Голова ТТО партії «Солідарність – Блок Петра Порошенка» Степан Барна відзначив, що надання статусу Бережанам та Кременцю міст обласного значення – вимога часу.

images

«Коли Президент говорить про децентралізацію та підвищення рівня значимості органів місцевого самоврядування, то це не просто слова. За цим криється належне фінансування, ширші адміністративні повноваження, більші можливості допомагати простим мешканцям», – зазначив Степан Барна.

За словами політика, основні переваги для Бережан та Кременця закладені у можливостях отримати більше фінансування та залучати ці кошти на соціально-економічний розвиток своїх громад.

Тепер головним завданням громад має стати контроль за якістю використання коштів, участь у прийнятті рішень щодо розподілу фінансування, визначення пріоритетів розвитку кожного міста.

Нагадаємо, що раніше у Тернопільській області статус міста обласного підпорядкування отримало місто Чортків.